SKENERI

Skeneri za zve namene na jednom mestu! U ponudi imamo prenosne, ručne skenere za vizit karte, knjige i časopise, dokumente, medicinske, A3 skenere!

Skeneri

Skener (engl. scanner) je uređaj koji služi za digitalizaciju dogumenta, fotografija, crteža i transparentnih medija (npr. negativ filma, dijapozitiv, rengenski snimci itd.). Skeniranje je postupak kojim se slika pretvara u oblik pogodan za obradu, čuvanje i prenos pomoću računara. Digitalizovana slika se dalje koristi u dizajnu, stonom izdavaštvu (engl. desktop publishing, DTP) ili raspoznavanju teksta (engl. optical character recognition, OCR). Osnoni cilj je  postizanje  kvalitetne reprodukcije i pretvaranje  skeniranog dokumenta u elektronski, koji je moguće uređivati.

Osnovne tehničke karakteristike skenera su :

Format skenera

Format skenera govori o tome koliko veliki podložak, dokument  se može odjednom skenirati. Format stonih (engl. flatbed scanner)  skenera je A4 ili iznimno A3 i veći A2, A1 i A0.

Rezolucija skenera

Rezolucija skenera  (rezolucija, engl. resolution) je najvažnija karakteristika skenera. Izražava se brojem tačaka po inču (engl. dots per inch, dpi). Što je optička rezolucija veća to je rezultat skeniranja bolji.

Broj bita po boji

Načelno se može reći da je povoljnije sliku skenirati sa što više bita po boji, ali se time povećava količina memorije potrebna za čuvanje slike.

Dinamički raspon, Brzina skeniranja, broj prolaza skeniranja i druge karakteristike su takođe važne.

Prenosni skeneri (ručni)

Prenosni skeneriPrenosni, ručni skeneri (engl. portable scanners) postoje u nekoliko oblika: u formi malog skenera sličnog olovci IrisPan za skeniranje teksta ili (engl. bar code) ili kao uređaji malo veći od miša. IRIS (Canon) prenosni skener Vam omogućava skeniranje svih papirnih dokumenata, vizit karti (eng. Business card scanner) od računa do dokumenata standardnih dimenzija,  pa čak i fotografija, kao i knjiga i časopisa. Pomoću priloženog softvera za OCR, Vaše skenirane dokumente možete vrlo lako digitalizovati u neki od formata PDF, Word, E-mail, Excel, itd. Izdvajamo modele IrisScan Book, Mouse scanner, IrisPen, IrisScan Anywhere, Iris Card – skener za vizit karte i dr.

Skeneri za vizit karte 

Skeneri za vizit karte je praktično rešenje za sve poslovne ljude. Brzi i jednostavni za korišćenje, prdstavlja idealno rešenje za prebacivanje i čuvanju važnih  kontakata. Brzo skeniraju papirne vizit karte i čuvaju informacije, kako biste ih sačuvali kao organizovane digitalne kontakte u softveru za upravljanje kontaktima poput Outlooka. Detektuju duplikate i dopuštaju  Vam da ih modifikujete, dopunite novim podacima ili ih po potrebi izbrišete i ažurirate .

 

Skeneri za knjige Iris

Skeneri za knjigeSkeniranje knjiga, časopisa i svih vrsta dokumenata jednostavno je, brzo i praktično. Pomoću prenosnih Iris Book  skenera možete skenirati knjige, časopise ili dokumente bez korišćenja računara, bilo kada i bilo gde. Imate mogućnost naknadnog prebacivanja dokumenara  na vaš računae s Win ili Mac operativnim sistemom. Pomoću OCR softvera za prebacivanje teksta, vaše skenirane dokumente možete vrlo lako digitalizovati u format za korišćenje u vašoj omiljenoj aplikaciji u različitim formatima: .pdf, .doc, .xls, E-mail, itd.

Prodavnica

Poručite skenere

Pogledajte našu ponudu skenera, i poručite Već danas proizvod za Vaše potrebe.

Imate pitanje?

Naši eksperti su na usluzi

Servisna podrška vam je dostupna u svakom trenutku. Budite slobodni da nas kontaktirate.

Dokument skeneri

Dokument skeneriSimplex i duplex dokument skeneri pojednostavljuju proces skeniranja, nude veliku brzinu i efikasnost. Razni modeli dokument skenera namenjeni su skeniranju svih vrsta dokumenata, od klasičnih A4 dokumenata, medicinske dokumentacije, reljefnih plastičnih kartica i vizit karti, do dokumenata i nacrta A3 formata. Poslovni korisnici svih profila mogu odabrati između klasičnih i prenosnih dokument skenera ili  brzih skenera s LED tehnologijom, koji štede energiju i čije sijalice duže traju.

Prodavnica

Poručite dokument skenere

Pogledajte našu ponudu dokument skenera, i poručite Već danas proizvod za Vaše potrebe.

Imate pitanje?

Naši eksperti su na usluzi

Servisna podrška vam je dostupna u svakom trenutku. Budite slobodni da nas kontaktirate.

Medicinski skeneri Microtek

Medicinski skeneri MicrotekSpecijalni skeneri  Microtek MEDI serije namenjeni skeniranju i digitalizaciji rendgenskih snimaka, koriste povećanu rezoluciju i dinamički opseg kako bi snimci bili što vernije digitalizovani. Omogućavaju uštedu na arhiviranju i dostupnosti snimakakoju su u tom slučaju dostupni bilo kojoj bolnici putem običnog download-a. Digitalizovane datoteke se jednostavno mogu integrisati s HIS/PACS sistemom i formatima DICOM-a.

Prodavnica

Poručite medicinske skenere

Pogledajte našu ponudu medicinskih skenera, i poručite Već danas proizvod za Vaše potrebe.

Imate pitanje?

Naši eksperti su na usluzi

Servisna podrška vam je dostupna u svakom trenutku. Budite slobodni da nas kontaktirate.

A3 skeneri Microtek

Microtek A3 skeneri iz ponude Prezenta d.o.o. dizajnirani su za profesionalce koji zahtevaju izuzetan kvalitet slike. Izdavačkim kućama, grafičkim dizajnerima, bibliotekama, školama i kancelarijskim korisnicima svih profila, omogućavaju jednostavno i efikasno skeniranje dokumenata, grafika ili nacrta. LED tehnologija koja ne samo da štedi električku energiju, nego i produžava životni vek vašeg skenera, uključena je i u ponudu A3 Microtek skenera.

Prodavnica

Poručite A3 skenere

Pogledajte našu ponudu A3 skenera, i poručite Već danas proizvod za Vaše potrebe.

Imate pitanje?

Naši eksperti su na usluzi

Servisna podrška vam je dostupna u svakom trenutku. Budite slobodni da nas kontaktirate.

Skeneri za kancelariju

Skeneri za dom i uredManji skeneri namenjeni su za kancelarijsko poslovanje jer omogućavaju jednostavnu instalaciju i zauzimaju malu površinu na radnoj površini. Preporučeni dnevni volumen skeniranje je do 1.500 stranica, a brzina skeniranja je u proseku oko 30 listova u minuti. Skeniranje se obavlja uz pomoć automatskog uvlakača dokumenata a omogućeno je i ravno skeniranje dokumenata do veličine A4.

Prodavnica

Poručite skenere za kancelariju

Pogledajte našu ponudu skenera, i poručite Već danas proizvod za Vaše potrebe.

Imate pitanje?

Naši eksperti su na usluzi

Servisna podrška vam je dostupna u svakom trenutku. Budite slobodni da nas kontaktirate.

PITAJTE NAS
close slider